Kainuun Liikunta

 

Kainuun Liikunta on maakunnallinen liikunnan ja urheilun kehittämis-, yhteistyö- ja palvelujärjestö. Sen jäseniä ovat Kainuun kunnat ja urheiluseurat, useat maakunnalliset liikunta- ja kansanterveysjärjestöt sekä oppilaitokset.

Kainuun Liikunnan toiminta-alueen muodostaa Kainuun maakunta; sen kahdeksan kuntaa (Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi) sekä Vaala.

Kainuun maakuntasuunnitelman 2025 teemana on Uusiutuva Kainuu. Suunnitelman lähtökohtana ovat varautuminen yhä nopeampiin toimintaympäristön ja aluetalouden ennusteiden ja indikaattoreiden ennakoimiin muutoksiin.

Samat lainalaisuudet vaikuttavat myös Kainuun Liikunta ry:n tulevaisuuden linjauksiin. Kainuun Liikunnalla on selkeä vastuu maakunnan liikunnan strategiatyöstä, joka niveltyy tiivisti Kainuun kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, maakuntasuunnitelmaan ja maakuntaohjelmaan. Nopeat toimintaympäristön muutokset ja maakunnan hallintorakenteen uudistus vaativat uusia linjanvetoja myös Kainuun Liikunnalta.

Kainuun Liikunta on yksi viidestätoista liikunnan aluejärjestöstä.