Kuhmon Kivattaret aikuisliikunnan Tähtiseura

5.6.2018

Kuvassa Kivattarien aktiiveja. Vasemmalta oikealle, ylempänä Ella Karppinen, Sari Määttä, Raija Ahtonen, Tiia Piirainen, alempana Katja Heikkinen, Kaarina Immonen, Saana Piirainen. Kuvaaja Jussi Heikkinen
Kuvassa Kivattarien aktiiveja. Vasemmalta oikealle, ylempänä Ella Karppinen, Sari Määttä, Raija Ahtonen, Tiia Piirainen, alempana Katja Heikkinen, Kaarina Immonen, Saana Piirainen. Kuvaaja Jussi Heikkinen

Kuhmon Kivattaret on kuhmolainen voimistelun erikoisseura. Vuonna 1958 perustettu seura on Kuhmon suurimpia liikuttajia 250 jäsenellään. Kivattarien toiminta kattaa lähes kaiken lasten liikuntaleikkikouluista aina ikäihmisisten jumppiin. Miehiäkään toiminnassa ei ole unohdettu, vaan seura tarjoaa miehille oman jumpparyhmän.

Kuhmon Kivattaret on tehnyt vuosikausia laadukasta seuratyötä. Tämän laatuseuratyön seurauksena Kivattarille on myönnetty Suomen Voimisteluliiton myöntämän Priima-sertifikaatin vuonna 2008, ja sertifiointi on uusittu vuonna 2016. Priima-seurat ovat panostaneet aikuisten terveys- ja kuntoliikunnan laadukkaaseen tarjontaan.

Suomalainen urheilu loistaa Tähtiseurassa

Vuonna 2018 suomalainen liikunnan ja urheilun laatuseuratyö yhdistyi Tähtiseura- laatuohjelman alle. Tämän uudistuksen seurauksena Kuhmon Kivattaret saivat aikuiset osa-alueen tähtimerkin. Se viestii siitä, että seura kehittää aikuisille suunnattuja palveluitaan jäseniltään saamansa palautteen perusteella yhteistyössä muiden Tähtiseurojen kanssa. Aikuiset-tähtimerkin saanut seura kiinnittää huomiota sekä joustaviin harrastusmahdollisuuksiin että laajempaan osallistumismahdollisuuteen seuran toiminnassa, ja tekee liikunnasta ja urheilusta helpommin mukautuvaa, suunnitellumpaa ja turvallisempaa.

Urheiluseurojen yhteisöllisyys on suuri voimavara suomalaiselle urheilumenestykselle. Tähtiseura-ohjelmalla haluamme vahvistaa yhteistyötä seurojen välillä ja edistää osaltamme hyvinvointia yhä useamman suomalaisen arjessa. Osana Tähtikuviota jokainen voi urheilla ja liikkua omalla tasollaan ja kohti omia tavoitteitaan aina huippu-urheilijaksi asti entistä suuremman taustatuen avulla. Onnittelemme Kuhmon Kivattaria Tähtimerkistä, kertoo ohjelman tavoitteista Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikön johtaja Pekka Nikulainen.

Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille

Seuralle myönnetty Tähtimerkki on myös lupaus laadusta nykyisille ja uusille seuran jäsenille sekä heidän lähipiirilleen ja tukijoille. Tähtimerkki on osoitus modernista, ketterästä ja inhimillisestä toimintatavasta, joka sopii kaikille liikkujille ja urheilijoille. Se vastaa erilaisten yksilöiden tarpeisiin, mutta myös kehittyy heidän mukanaan.

– Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä ja saavuttaa menestystä. Tähtiseura-yhteisöön liittymällä seura saa apua ja työkaluja toiminnan kehittämiseen ja uudistumiseen, vuorovaikutuksessa yhteiskunnan eri toimijoiden kanssa. Seurojen yhdessä muodostama Tähtikuvio loistaa kirkkaampana kuin tähdet yksinään, kertoo Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Ulla Nykänen innostuneena.

Tähtiseura-ohjelma

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen.

Laatuohjelma auttaa seuroja kehittämään sen itse valitsemia osa-alueita modernien työkalujen ja toimintatapojen avulla yhdessä muiden laatuseurojen kanssa. Ohjelman tunnuksena on Tähtimerkki, joka viestii siitä, että seura täyttää kohderyhmäkohtaiset sisältövaatimukset ja kaikille yhteiset johtamisen laatutekijät. Tähtimerkin voi saada lasten- ja nuoren liikunnasta, aikuisten liikunnasta sekä huippu-urheilusta.  Tähtimerkin saaneet seurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään.

Kainuulaiset Tähtiseurat

Tanssiurheiluseura Kajaanin Casamba ry, tanssiurheilu, lapset ja nuoret

Kajaani Gymnastics ry, voimistelu, lapset ja nuoret

Kajaanin Haka ry, jalkapallo, lapset ja nuoret

Kajaanin Judokerho ry, judo, lapset ja nuoret

Kajaanin Kipinä ry, yleisurheilu, lapset ja nuoret

Kajaanin Ratsastusseura ry, ratsastus, lapset ja nuoret

Kuhmon Kivattaret ry, voimistelu, aikuiset

Kuhmo-Ski ry, maastohiihto, lapset ja nuoret

Sotkamon Jymy-Pesis ry, pesäpallo, lapset ja nuoret

Lisätietoa Tähtiseura-ohjelmasta tästä linkistä