Unelmien liikuntapäivä 10.5. tarjoaa luontoretkiä ja iloisia liikuntakokeiluja ympäri Suomea

5.5.2018

Suomen suurin liikuntatapahtuma Unelmien liikuntapäivä kutsuu kaikki taas liikkumaan ja tulossa on huima määrä erilaisia pop up -tapahtumia ympäri maata.

Miltä kuulostaa geokätköily, muodostelmaluistelu, roller derby, duathlon, melonta, frisbeegolf, arkiliikunnan SM-kilpailut, suppailu tai taekwondo – tai vaikkapa metsäretki, lintubongausretki, nuotiokahvit, kuviojumppa tai eläinten olympialaiset? Päivä tarjoaa runsaat mahdollisuudet kokeilla uusia lajeja tai lähteä luontoretkille kymmenillä paikkakunnilla.

Jo kahtena vuonna toteutettu Unelmien liikuntapäivä on saanut huippusuosion: yhden päivän aikana toteutetaan tuhansittain iloisia liikkumisen hetkiä tai tapahtumia, joita järjestämässä ovat yksittäiset ihmiset, urheiluseurat tai kunnat. Tänä vuonna erityisteemana on luonto ja erilaisia koko perheen luontoretkiä ja luonnossa liikkumisen tapahtumia löytyy upea määrä tapahtumakartalta www.unelmienliikuntapäivä.fi , jonne kuka tahansa voi ilmoittaa oman liikkumisen tapahtumansa.

–  Unelmien liikuntapäivä tarjoaa mahdollisuuden kokeilla jotain uutta ja lähteä liikkeelle myös yhdessä muiden kanssa. Tänä vuonna nousee erityisesti esille seurojen tarjoamat lajikokeilut ja ulkoilu luonnossa, mihin helatorstai antaa mitä oivallisimman mahdollisuuden. Luvassa on ihania tapahtumia eri puolilla Suomea. Omanlaisen tapahtuman voi kuka tahansa tempaista pystyyn keveästikin ja kutsua muitakin mukaan. Unelmien liikuntapäivä 10.5. on avoin kaikille, innostaa Matleena Livson Olympiakomiteasta.

Katso oman paikkakunnan tapahtumat tai ilmoita oma liikkumisen tapahtuma: unelmienliikuntapäivä.fi

Kaikki tapahtumat, niin pienet kuin suuretkin, kannattaa ilmoittaa unelmienliikuntapäivä.fi -palveluun. Oman tapahtuman ilmoittaminen on helppo tapa kutsua myös muita mukaan. Samalla osallistuu Suomen suurimpaan liikuntatapahtumaan ja upeiden palkintojen arvontaan. Unelmienliikuntapäivä.fi -sivuilla olevia materiaaleja, esimerkiksi julisteita, voi vapaasti hyödyntää päivän viestinnässä.

Suomen Olympiakomitea koordinoi Unelmien liikuntapäivää ja haastaa yhdessä muiden terveys- ja liikuntajärjestöjen kanssa kaikki mukaan liikkumaan 10.5.

www.unelmienliikuntapäivä.fi     #unelmienliikuntapäivä

 

POIMINTOJA KAINUUN TAPAHTUMISTA

Osa www.unelmienliikuntapäivä.fi-sivustolle ilmoitetuista tapahtumista kohdistuu – etenkin etkoina 9.5. –  rajatulle osallistujajoukolle, kuten esimerkiksi päiväkotien, koulujen ja työpaikkojen tapahtumat, mutta suureen osaan on avoin kutsu. Katso oman paikkakuntasi tapahtumat www.unelmienliikuntapäivä.fi

 

Koko perheen luontoretkiä tai avoimia ulkoilutapahtumia, esimerkkejä:

Kajaani: linturetki lintutorneille ja lintupaikoille

Vaala: Unelmien ulkoilupäivä

Kuhmo: Unelmien liikuntapäivä Kalevankankaalla ja Rastihässäkkä