Laatuseurat ovat nyt Tähtiseuroja!

12.3.2018

Tähtiseuraohjelman sisälle ovat siirtyneet Sinettiseura- ja Voimisteluliiton Priimaseuratoiminta. Mukana ovat myös Palloliiton ja Salibandyliiton laatuseuraohjelmat sekä Voimistelun Huippu-seurat ja Uimaliiton Huimaseurat.

SUOMALAINEN SEURATOIMINTA LOISTAA TÄHTISEUROISSA

Tähtiseura -ohjelma on uusi seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää suomalaista seuratoimintaa. Tähtiseuraohjelma tarjoaa seuroille kehittämisen välineitä lasten ja nuorten urheiluun, aikuisten toimintaan sekä huippu-urheiluun tähtäävään seuratoimintaan. Laadun tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat. Tähtiseuraohjelman sisälle ovat siirtyneet Sinettiseura- ja Voimisteluliiton Priimaseuratoiminta. Mukana ovat myös Palloliiton ja Salibandyliiton laatuseuraohjelmat sekä Voimistelun Huippu-seurat ja Uimaliiton Huimaseurat. Jatkossa kaikki urheilujärjestöjen laatuseurat tunnistaa Tähtiseuratunnuksesta.

Miksi uusi laatuohjelma – Tähtiseurat?
• Suomalainen urheiluseuratoiminta on ainutlaatuinen vahvuus kansallisesti ja kansainvälisesti
• Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat luoneet laatuohjelman, jonka tarkoituksena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen. Ohjelman tunnuksena toimii Tähtimerkki.
• Olympiakomitean uudistunut toimintaympäristö mahdollistaa täysin uudenlaisen konseptin, jolla voidaan entistä paremmin edistää seuratoiminnan kehitystä maanlaajuisesti eri lajeissa ja kohderyhmissä
• Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä, ja saavuttaa menestystä
• Tarkoituksena on luoda alusta, joka mahdollistaa eri asteisen ja jatkuvan kehityksen seuratoiminnassa
• Laatuseuraohjelmaa on rakennettu hyvässä yhteistyössä lajiliittojen ja alueiden seurakehittäjien kanssa.

Rekisteröikää Sinettiseuranne Tähtiseuraksi 3.4. mennessä

Seuranne siirtyy Tähtiseuraohjelman alaisuuteen edellyttäen, että seuran auditointi on kunnossa tai auditointipäivä on sovittu pidettävän viimeistään kevään aikana.

Pyydämme seuraanne rekisteröitymään osaksi Tähtiseura -ohjelmaa oheisen lomakkeen kautta 3.4.2018 mennessä. Kaikki jäsenyytensä vahvistaneet seurat saavat veloituksetta Olympiakomitealta uuden Jättisomistemerkin vanhan merkin tilalle sekä oikeuden käyttää Tähtiseura-tunnusta.

Valitkaa seurastanne pääyhteyshenkilö, joka täyttää tiedot rekisteröitymislomakkeelle:  https://www.lyyti.in/tahtiseura

Mikäli seuranne ei halua enää jatkaa laatuohjelmassa, ilmoita asiasta myös oheisen lomakkeen kautta.

Mikäli seuranne ei vahvista mukanaoloaan määräaikaan mennessä, muuttuu Jättisomisteen hinta maksulliseksi (hinta 100€/kpl).

Lisätietoja Tähtiseuratoiminnasta antavat:

Kainuun Liikunnan Tuomas Karjalainen tuomas.karjalainen@kainuunliikunta.fi p. 044-5325919

tai oman lajiliittosi seurakehittäjät 

Liitteet