Saa hyppiä! -liikuntatapahtumakiertue Suomi100-hengessä!

2.5.2017

Vauvasta vaariin, mummosta muksuun -tapahtumat kannustavat myös seniorit mukaan liikkumaan.

Maakunnallinen Saa hyppiä! -perheliikuntakiertue toteutetaan jälleen touko-kesäkuussa. Suomi100-juhlavuoden kunniaksi tapahtumat toteutetaan sukupolvien välisinä koko perheen tapahtumina. Mukaan ovat tervetulleita niin lapset perheineen ja isovanhempineen kuin seniorit.

Tapahtumassa pääsee liikkumaan monipuolisella Suomi100-tehtäväradalla, hyppimään pomppulinnassa sekä tutustumaan muiden toimijoiden pisteisiin.

Tapahtumat ovat eri toimijoiden välisen yhteistyön tulos. "Yhdessä tehden pystymme toteuttamaan paljon suurempia tapahtumia kuin mitä yksin. Saamme hyödynnettyä pienet resurssit tehokkaasti," tapahtumien koordinoijana toimiva Ira Liuski Kainuun Liikunnasta kertoo. Paltamossa, Ristijärvellä, Hyrynsalmella ja Vaalassa tapahtumat toteutetaan yhteistyössä mm. varhaiskasvatuksen kanssa ja ne ovat osa päivähoidon kevättapahtumaa.

Koordinointi ja verkostojen kanssa tehtävä yhteistyö ovatkin avainasioita kiertueen suunnittelun taustalla. "Monet tahot toimivat lapsiperheiden asialla. Haluamme mahdollistaa näissä tapahtumissa eri toimijoille luontevan ja vapaamuotoisen tavan kohdata perheitä. Onkin ollut hienoa rakentaa uudenlaista tapahtumayhteistyötä Kainuun soten perhekeskustoiminnan kanssa", Ira Liuski iloitsee.

Kainuun Liikunnan yritysyhteistyö on myös laajentunut. Valtakunnallinen, kotimainen välinevalmistaja Lappset Group Oy on solminut yhteistyösopimuksen liikuntajärjestön kanssa. "Yritysyhteistyön kautta saamme lisää asiantuntemusta liikuntaolosuhteiden eteenpäin viemisessä. Toki täytyy todeta, että Kainuun kunnissa ollaan maakunnallisella tasolla jo nyt kärkipäässä lähiliikunta-alueiden toteuttamisessa," kiittelee Ira Liuski Kainuun kuntapäättäjiä.

Saa hyppiä! -tapahtumakiertueen paikkakunnat ja aikataulu:

PÄIVÄAIKATAPAHTUMAPAIKKA
Ti 16.5.17-19KajaaniKätönlahden koulu
Ke 17.5.17-19PaltamoKorpitien koulu
Ma 22.5.17-19VaalaYhtenäiskoulu
ti 23.5.17-19HyrynsalmiKisala
Ke 24.5.17-19RistijärviKeskuskoulu
ke 31.5.17-19SuomussalmiRuukinkangas
Ma 5.6.17-19VuolijokiVuolijoen koulu
Ti 6.6.17-19KuhmoUrheilukeskus
Ke 7.6.17-19SotkamoSalmelan koulu
To 8.6.17-19PuolankaPuolankajärven koulu

Tapahtumat toteutaan yhteistyössä MLL:n Kainuun piirin ja paikallisyhdistysten, Kainuun soten sekä Ristijärven, Vaalan, Hyrynsalmen ja Paltamon varhaiskasvatuksen kanssa.

Tapahtumien yhteistyökumppaneita ovat S-Maakunta, Kaisanet, OP-liitto ja Osuuspankit Kainuussa sekä Lappset Group Oy.